(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kefírový koláč s ovocem a žmolenkou
Potřebné ingredience
1 kefír,stejné množství polohrubé mouky,poloviční množství moučkového cukru,1vejce,1prášek do pečiva,4 lžíce oleje,ovoce (rybíz,maliny,borůvky ,jahody,třešně a pod.). Na žmolenku : 1/2 másla,polohrubou mouku,podle chuti cukr (moučka)
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a nalijeme do velkého pekáče (vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou),poklademe ovocem(ne všechny druhy) ,něco z toho co je doma (pro začínající kuchařky) :-)) ,posypeme žmolenkou a pečeme cca 30 minut. Vychladlé krájíme na kostky a syoeme cukrem.
Pro začínající : poznáme podle toho,když do těsta píchneme špejlí a nelepí se . Je to mooooooooc dobrý a rychlý .
tohle jsem stačila vyfotit před sežráním :-))) .
Pro začínající : poznáme podle toho,když do těsta píchneme špejlí a nelepí se . Je to mooooooooc dobrý a rychlý .
tohle jsem stačila vyfotit před sežráním :-))) .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
9. 7. 2016, 10:05
Ivo, včera jsem vyzkoušela váš receptík . Jenom jsem dala cca 1/2 na 1/2 tmavou a světlou mouku a místo moučkového cukru třtinový, navrch třešně a žmolenku z másla, hrubé mouky a třtinového cukru . Je výýýborná, vláčná, mňam . Tyto jednoduché recepty mám nejraději - vše smíchat a upéct, žádné vrstvy, sníh, apod.. Dělala jsem z půl litru domácího kefítu z tibetské houby a na plech je to akorát .
Diggy
(upraveno)
1. 3. 2008, 20:18
Ivo, včera jsem pekla Váš koláč a musím říct, že je výborný a vláčný . Přiřadili jsme ho k našim oblíbeným. Moc děkuji za receptík. Dana
Kabu
(upraveno)
22. 5. 2007, 20:56
Tento koláč vřele doporučuji Odpoledne jsem ho s úspěchem upekla a mohu jen chválit, chválit, chválit Příprava raz dva, koláč je krásně lahodný (žádná "sušinka"), chutná všem Dala jsem skoro 3/4 l kefíru, na velký plech, koláč krásně vyběhl, na celý litr by snad byl vysoký až moc . A takřka polovinu mouky jsem nahradila celozrnnou, cukru jsem použila malinko méně, výsledek mňam, mňam Díky moc za prima receptík
Katy9
(upraveno)
20. 4. 2007, 8:47
dobrý den, prosím to množství mouky myslíte tak, že máte půl litru kefíru, tak dáte půl litru mouky???...zdá se mi to málo..to asi dáváte 1litr kefíru, ne??? a ještě prosím pečete na klasickém velkém plechu nebo na nějakém menším pekáčku???děkuji za upřesnění...Katka
klajm
(upraveno)
20. 4. 2007, 8:41
Dobrý den! Chystám se péct buchtu, ale nevím jaké je to množství kefíru. Půl litr, nebo litr? Děkuji Eva
ApeTo
(upraveno)
20. 4. 2007, 9:17
@klajm
Dobrý den,záleží na tom,pro kolik osob by měla být. Z půl litru je na malý pekáček nebo koláčovou formu a z litru na velký plech se zvýšeným okrajem.Iva
račík
(upraveno)
28. 5. 2006, 18:43
Přeji hezký den, asi hodně z nás tento koláč zná - dělám ho rovněž - ale je opravdu zvládnutelný, a to bezchybně, pro ty z nás, které s pečením začínají nebo to prostě není až tak jejich parketa, ale rády něco udělají rodině apod. Nám tedy chutná také moc, je to bezvadný recept. Irena